Корнелия Нинова: Има висока степен на съгласие и подкрепа на програмата

Юли 21, 2022 Новини БСП 0 812

Имаме предимството, че сме партия, която може да разговаря с всички

Това заяви вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията и лидер на БСП Корнелия Нинова, след консултациите на левицата с независимите депутати

Разговаряхме с депутатите, отделили се от „Има такъв народ“ по програмата по две части. Първо по програмата, която общо бяхме съставили и която е база за разговори, и второ – по предложенията на „Има такъв народ“. До утре те ще дадат своето становище по новите предложения, тъй като утре трябва да затворим първия кръг от разговори – по програмата.

Те подкрепят основната програма, другата седмица ще продължим разговорите по персоналния състав. Ние проявяваме уважително отношение към всички депутати, независимо от техните вътрешнопартийни различия, разделения, събирания. Разбираме, че целта ни е много по-голяма от личните противоречия и егото. Така че, както видяхте, сме отворени и диалогични, с програма на първи етап.

Бих обобщила дотук преговорите, че има висока степен на съгласие и подкрепа на програмата, която утре ще представим в окончателен вариант.

Всичко е преодолимо, стига да има добра воля да постигнем съгласие и да има правителство. Водим преговорите институционално – с парламентарно представени партии и с независими депутати. Ние в момента имаме предимството, че сме партия, която може да разговаря с всички. Но имаме и изключително тежката задача – да съберем хората, които изпаднаха в тежки противоречия. Времето става изключително важно в тези преговори. Не можем да държим мандата безкрайно.

 Радвам се, че можем да говорим с всички, независимо от техните различия и усилията ни накрая ще бъдат да ги съберем на една маса. Въпрос на воля е, спокойствие, търпение, аргументи и цел. Целта е да гарантираме стабилност на България и сигурност на българските семейства.