Ирена Анастасова: БСП постъпва спрямо интересите на България

Юли 21, 2022 Новини БСП в медиите 0 594

21.07.2022 г.

„Ние много отговорно подхождаме към тази ни задача след връчването на третия мандат от президента Радев. До момента от разговорите с „Продължаваме промяната и „Има такъв народ“ нямаше поставяне на неизпълними условия. На този етап разговаряме по политики и програма. Тъй като до голяма степен имаме съвпадения просто чухме вчера колегите от ИТН, които приеха всичко това и имаха няколко предложения.“ Това заяви заместник-председателят на БСП и секретар на ПГ на “БСП за България” Ирена Анастасова в ефира на радио БНР и допълни, че направените от ИТН предложения по никакъв начин не пречат на досегашните, така че към момента няма противоречия.

„Правната комисия към парламента заседава до късно снощи и в понеделник ще има обществено обсъждане. Колегите от ИТН вчера поставиха въпроса и мисля, че ще постигнем съгласие да приемем закона на първо четене, но след това той се нуждае от много сериозна работа между двете четения, като за посочване на някои от проблемите разчитаме и на общественото обсъждане“, каза още Анастасова за предстоящите промени в антикорупционното законодателство и изрази надежда, че ще бъде постигнат добър резултат.

По думите ѝ е дошъл период, в който млади формации като ИТН и ПП е време да научат своите уроци и изрази задоволство, че към момента те усвояват бързо. „В преговорите с тях разговаряхме много спокойно и открито, всеки с неговите забележки и оценки. Надявам се и днес да е такава атмосферата на разговорите с ДБ" , добави заместник-председателят на БСП.

„В своята история Българската социалистическа партия е показала, че винаги е постъпвала спрямо интересите на България и същевременно в ущърб на партийните си интереси. Преди да сме партия и преди да сме социалистическа – ние сме българска партия. Има приоритети, които не просто не загърбваме, а успяхме да убедим и партньорите, че е необходимо да подобрим отношенията си с Русия. Не трябва да загърбваме това, защото няма отговорно мислеща държава, която с лека ръка би игнорирала разговори с Русия, защото провалянето на дипломатическите отношения с тях е нещо много сериозно“, коментира народният представител от левицата за поведението на БСП и позициите на партията във външнополитически план.

В заключение Ирена Анастасова каза, че това е възможния компромис относно формирането на кабинет. „Другото е от избори в избори, което в тази геополитическа обстановка и кризи една след друга не е най-доброто“, завърши тя.