Проф. Георги Михайлов, БСП: Имаме ясно разписана програма, която да преведе страната ни през предстоящите трудни месеци

Юли 19, 2022 Новини БСП в медиите 0 576

България има нужда от правителство, за да не се връща към статуквото от последните 12 години

„Очаквам да постигнем с „Продължаваме промяната” и с всички останали членове на коалицията договореност за програмата, която разписаха 3 от партиите и разбира се възможни са допълнения в нея от хората, които тепърва ще участват в преговорите сега. Програмата е добре композирана и отнесена към всички области на икономическия, политическия, културния живот, както и социалния. В тази обстановка, в която по-голямата част от хората не искат избори трябва да има много ясно разписана програма, която да преведе страната ни през предстоящите много трудни месеци.” Това заяви народният представител от „БСП за България“ проф. Георги Михайлов в ефира на Euro News.

Според социалистът сега няма нужда да се търсят разделителни линии и изрази надежда, че в новата коалиция да има по-малко трусове. „Вече беше заявено това от нашата партия и ние смятаме, че този въпрос е ясен, а какво ще се случи в преговорите предстои да видим в отношенията между всички партии”, допълни той по отношение на вече заявеното мнение от страна на социалистите, че „Продължаваме промяната” трябва да излъчат кандидат премиера.

„Правим го, за да върви България напред и да не се връща към статуквото, което мъчително преживяхме през последните 12 години. Тогава останахме на последно място по всички икономически, здравни и културни показатели.”, обясни проф. Михайлов за една от основните причини, поради която социалистите смятат, че е необходимо да бъде съставено правителство в рамките на този парламент и подчерта, че сега само за една година, след като е спряло притискането на българския бизнес, сме на първо място по икономическо развитие в Европа.

„Искам да се случи това, което е необходимо за България, защото всички осъзнават, че стопирането на политическата дейност води до дебаланс. Връзката между парламент и правителство трябва да продължи, защото тя е много важна за законопроекти, оперативни решения, както и за включването на Плана за устойчивост и развитие”, коментира народният представител от левицата за необходимостта от правителство и работещ парламент.

По думите му въпросите за преговорите с източниците на енергоносители са решени още в предишната програма и трябва да се търси всяка възможност за доставка на енергийни ресурси. „Ясно е, че с всички трябва да се преговаря, защото условията са много сериозни”, каза още проф. Михайлов.