Иван Ченчев: Няма цел, която да оправдае погубването на невинни човешки животи

Юли 18, 2022 БУРГАС Новини БСП 0 743

18.07.2022 г.

Няма цел, която да оправдае погубването на невинни човешки животи. Дълг на всички ни е да бъдем непримирими и да не допускаме подобни варварски актове да взимат невинни жертви“. Това сподели с близките на жертвите от атентата в Сарафово зам.-председателят на парламентарната група на БСП Иван Ченчев. 

Заедно с министъра на туризма Христо Проданов той участва във възпоменателната церемония на мемориалния комплекс на летището  на Бургас тази вечер в памет на загиналите при терористичния атентат на 18 юли 2012 г.

Преди 10 години на този ден автобус с израелски туристи, току що кацнали на летище „Сарафово" в Бургас, за да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана мишена на терористична атака. При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса - български гражданин и извършителят на атентата. При инцидента бяха ранени 38 души.

Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Иван Ченчев и министърът на туризма Христо Проданов поднесоха цветя пред мемориала и почетоха паметта на невинните жертви на този ужасяващ акт.