Бойко Клечков, БСП: Нека ние българите, като православен народ, бъдем богоносци и храмоносци в душите и сърцата си

Народният представител присъства на освещаването на новия храм-параклис \"Свети Йоан Рилски\" в Самораново

Народният представител от парламентарната група на “БСП за България“ Бойко Клечков присъства на освещаването на новия храм-параклис "Свети Йоан Рилски" в Самораново. Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийската Митрополия, освети новия храм-параклис, а стотици православни християни от цяла България присъстваха на събитието.

"Със строежа на този светъл православен храм за пореден път се доказва обичта и почитта на българите към паметта на покровителя на българския народ Свети Йоан. Рилският чудотворец е със слава, далеч отвъд пределите на Рила планина и България. Почитан е в редица православни страни, като Русия, Украйна и Сърбия“, заяви депутатът от левицата пред медиите и продължи: „Затова нека ние българите, като православен народ, бъдем богоносци и храмоносци в душите и сърцата си, за да има в тези трудни времена изградени още подобни храмове в страната ни, като новия храм-параклис "Свети Йоан Рилски" в Самораново. Благодарение на силата на ктитора Михаил Севдин и многото други дарители, които искам да поздравя за богоугодното свято дело", каза още Бойко Клечков.

„Храм-параклисът "Свети Йоан Рилски" е дар за всички българи и християни по света. Нарекли сме я "Църквата на щастието", защото в нея се правят само хубавите тайнства", каза дарителят на църквата Михаил Севдин.