Борислав Гуцанов, БСП: Изгонването на руските дипломати няма да допринесе за по-добрите отношения помежду ни

Юни 29, 2022 Новини БСП в медиите 0 537

Най-важното за нас е нормалното развитие на хората и на икономиката

"С нас никой не е обсъждал подобна тема. Доколкото разбираме няма подобно обсъждане и на Министерски съвет, което вече поставя ситуацията в много странни граници. Затова днес правим заседание на Изпълнителното бюро и парламентарната група, за да вземем решение как продължаваме. Това наистина е безпрецедентен акт." Това заяви организационният секретар на Изпълнителното бюро на БСП и народен представител от левицата Борислав Гуцанов в ефира на Nova News, като подчерта, че тези неща няма да допринесат за добрите отношения между България и Русия.

Гуцанов бе категоричен, че този въпрос с изгонването на дипломатите не е бил обсъждан на коалиционен съвет. "Ние искаме от самото начало да има разговори и преговори с "Газпром", както и с доставчиците на енергийни ресурси, които са свързани с Русия. За нас най-важното е нормалното развитие на икономиката на държавата и нормалното развитие на хората. Ние търсим такива доставки на енергийни ресурси, които ще дадат най-добрите цени и най-голямата стабилност за България", допълни социалистът.

"За нас е от изключителна важност страната да не бъде хвърлена в поредица от избори. Някой иска предсрочни избори, но след снощната ситуация трябва да бъдат обсъдени много внимателно всички неща, които се случват", коментира той за актуалната политическа обстановка.

В заключение Борислав Гуцанов каза, че при такива силни действия трябва много ясно да се носи отговорност кой и как взима подобни решения.