Благовест Кирилов, БСП: Актуализацията на бюджета трябва да бъде работеща за хората

Юни 27, 2022 Новини БСП в медиите 0 1114

По отношение на газовите доставки трябва да бъдем отворени за разговори с всички страни, включително и с \"Газпром\"

"Ролята на държавата във времена на социално-икономическа криза като сегашната всъщност е  да помага на най-уязвимите. Бюджетът е балансиран и да има повече разходи, но сега е момента за това. Надявам се той да бъде приет максимално бързо, за да не закъсняват и антикризисните мерки." Това заяви народният представител от парламентарната група на “БСП за България“ Благовест Кирилов в ефира на Nova News.

"Дискусията е открита. В момента има над 130 предложения за бюджета, което е прекалено, защото опозицията в лицето на Бойко Борисов е шизофренна. От една страна казват, че имаме дисбалансиран бюджет, а от друга искат да се заложат много повече разходи. Освен това техните депутати саботираха заседанията, а в същото време казват, че е необходимо да се гласува. Трябва да се намери синхрон и да се приеме една актуализация на бюджета, която да е работеща за хората", каза още той и допълни, че между двете четения социалистите имат няколко допълнително внесени предложения, които касаят транспорта в малките селски региони.

Според Благовест Кирилов от гледна точка на актуализацията има много неща базиращи се на ефективното управление, което е било заложено и в самото коалиционно споразумение. "Диалогът е отворен с всички сектори и смятаме, че ще се намери решение за всеки един от тях", подчерта социалистът.

"Трябва да бъдем отворени за разговори с всички страни, включително и с "Газпром". Когато говорим за диверсификация това не означава, че трябва да изключим едната страна, за да включим другата. Означава да можем от множество източници да получаваме своите ресурси и съответно да получаваме както гаранции за доставките, така и възможно най-добрата цена", коментира народният представител от БСП относно доставките на газ и подчерта, че трябва да бъде намерено възможно най доброто решение за българския национален интерес.

В заключение Благовест Кирилов каза, че предстоят преговорите за съставяне на правителство и от БСП ще видят как да подходят към тях, след като стане ясно кога ще се случат и в какъв формат ще бъдат проведени.