Манол Генов, БСП: Изключително безотговорно е да се тласка страната към избори

Юни 10, 2022 Новини БСП в медиите 0 487

Актуализацията на бюджета е с изключителна социална насоченост

 

“Изключително безотговорно е да се тласка страната към избори точно в този момент - когато имаме нарастване на цените и повишаваща се инфлация. Едни избори винаги блокират управлението на държавата за известно време, а служебните правителства не могат да провеждат реформи и да приемат някакви по-сериозни мерки.” Това заяви народният представител от “БСП за България” Манол Генов в предаването “Делници” по Евроком.

“Актуализацията на бюджета е насочена да смекчи удара на инфлацията и шока на цените”, посочи Генов и изрази надежда, че бюджетът ще бъде актуализиран със заложени в него цели. “Като започнем с увеличаването на пенсиите, продължим с облекченията за семейства с деца, с промяната на стойностите, които ще се полагат на децата с увреждания, стигаме дотам, че тази актуализация има изключителна социална насоченост”, подчерта социалистът.

Народният представител отбеляза, че бюджетът се актуализира няколко месеца след като се прие и не може да се каже дали след 3-4 месеца няма да се наложи нова актуализация. “Това няма да може да се случи без парламент и затова моментът за избори е изключително неподходящ”, изтъкна той.

“В тази коалиция БСП е един надежден и лоялен партньор, който изпълнява докрай поетите ангажименти, и така ще си остане”, категоричен бе Генов.

“Мисля, че аргументите за смяната на ръководството на ВМЗ Сопот бяха достатъчни. От друга страна, постъпва информация, че поръчките към ВМЗ като производствена структура са се увеличили няколко пъти. След като няколко пъти се увеличават продажбите, редно е да се увеличат и приходите. Дали тази печалба липсва или е прикрита счетоводно, аз не мога да коментирам”, каза той по отношение на актуалните събития около оръжейния завод. По този повод той коментира, че увеличаването на заплатите на служителите от министър Нинова е изключително положително и изрази увереност, че скоро напрежението около казуса ще отмине.