Габриел Вълков е новият председател на Младежкото обединение в БСП

23.05.2022 г.

На 21 и 22 май в София се състоя шестата по ред Национална отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение в БСП. Събитието имаше за цел да отчете дейността на организацията през последния двугодишен мандат и да избере нов председател, както и състав на Националния съвет на МО в БСП.

На нея присъстваха председателят на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова, членове на ръководството на партията, председателят на Градския съвет на БСП – София Иван Таков, евродепутати, представители на организации, които си партнират с МО в БСП, и други официални гости. Близо 300 на брой бяха делегатите на конференцията от всички области на България.

Конференцията прие доклада за работа на ръководството на организацията през последните две години, който бе представен от досегашния лидер на младите социалисти – Николай Бериевски. За председател на Младежкото обединение в БСП в мандат 2022 – 2024 делегатите избраха Габриел Вълков. Тойспечели със 163 гласа срещу другия кандидат за поста – Станислав Стоенчев, който получи доверието на 106 от делегатите. През последните две години Вълков изпълнява ролята на председател на столичната организация на МО в БСП, както и тази на международен секретар на обединението в национален мащаб.

Конференцията избра и нов състав на Националния съвет на МО в БСП. Бе приета и политическа декларация, с която Младежкото обединение в БСП заяви приоритетите си в политически план за следващите две години, сред които се откроиха политиките в сферата на младежката заетост, следдипломната реализация, борбата с демографската криза, достъпното и качествено образование за всички иосигуряването на достъп до култура на всеки млад човек.