В деня на лъжата хората в страната си припомнят лъжите на ГЕРБ

Апр 01, 2011 Новини БСП 0 1151

Пловдивчани четат вестник „ГЕРБерче", в Благоевград отварят ресторант „При Бойко", във Враца раздават картофи от Банкя   Идеята на младите социалисти от Враца - денят на лъжата да стане ден на ГЕРБ - намери верни последователи из страната

Пловдивчани четат вестник „ГЕРБерче", в Благоевград отварят ресторант „При Бойко", във Враца раздават картофи от Банкя

 

Идеята на младите социалисти от Враца - денят на лъжата да стане ден на ГЕРБ - намери верни последователи из страната. Пловдивските социалисти отпечатаха вестник „ГЕРБерче". Първият тираж от 4000 броя се оказа недостатъчен за хилядите пловдивчани, които искаха да си припомнят неизпълнените обещания на управляващите. С най-голям интерес бе посрещната телевизионната програма, а най-гледано според читателите предаване е „На чай с Бойко". От филмовите продукции интерес предизвика минисериалът „Дянков с ангелско сърце". Читателите си пожелаха да не стигат до готвенето на „Супа по премиерски" и заявиха, че вече са насадили картофите си. „На пръв поглед,  вестникът  е забавен и ироничен, но истината е, че в живота нещата са сериозни. Случващото се в държавата не е смешно. Управлението на ГЕРБ също", коментираха пловдивските социалисти. Те бяха категорични, че управлението на ГЕРБ е пагубно за България. „Надяваме се това, което сега е комично, след време да не стане трагично", коментираха читателите на вестника.

Младежи от БСП от област Благоевград развеселиха гражданите с оригинални листовки по случай първи април. В творението на младежите премиерът Бойко Борисов е представен като съдържател на ресторант „При Бойко". Като майстор-готвачи в ресторанта се изявяват финансовият министър Симеон Дянков, министърът на регионалното развитие и благоустройство Росен Плевнелиев, земеделският министър Мирослав Найденов и вътрешният министър Цветан Цветанов. „Бойков картоф с асфалтова глазура и сос от бензин А95Н", „Панирани уши по Цецовски" и „Пудинг от пепел" са част от специалитетите на заведението. Сервитьор в ресторанта пък е областният координатор на ГЕРБ Костадин Хаджигаев. Цени в менюто няма, защото според младите социалисти те са „по предизборно договаряне".  Първоаприлската листовка бе разпространена от младежи и в Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен, Хаджидимово, Сандански и Петрич.

Врачанските социалисти решиха да отбележат днешния ден като раздават картофи на съгражданите си, за да може те сами да се борят с кризата, след като не срещат подкрепата на държавата. „Произходът на картофите е Банкя, а сортът е „премиер", обясниха врачанските социалисти.

В Ловеч младежи поставиха в центъра на града празен хладилник - символ на празните обещания на ГЕРБ, замразените доходи и обедняването на хората в страната.

В цялата страна младежи раздаваха брошури с надпис „На лъжата мандатът е къс".