Младежкото обединение в БСП показа червен картон на ГЕРБ

Мар 26, 2011 Новини БСП 0 1445

„Искам работа", „Не ям асфалт!", „Дянков, ходи си" - това е само малка част от призивите, които  протестиращи оставяха върху празните хладилници - символ на замразените доходи, обедняването и растящата безработица в страната

„Искам работа", „Не ям асфалт!", „Дянков, ходи си" - това е само малка част от призивите, които  протестиращи оставяха върху празните хладилници - символ на замразените доходи, обедняването и растящата безработица в страната. С акция „Хладилник" младежите в БСП се включиха в протестния митинг срещу управлението на ГЕРБ. На площада в София те подредиха празни хладилници, върху които хората можеха да оставят бележки със своите послания. Младите от БСП изразиха тревогата си, че празни хладилници се появяват във все повече български семейства и вината за това е на днешните управляващи.

С акцията младите социалисти протестират срещу безработица сред младите, която е причина всеки четвърти млад човек в България да бъде „излишен" и която принуждава много млади да избират между два порочни кръга: безработица - емиграция и безработица-престъпност. Младежите изразяват категоричното си несъгласие с опитите на управляващите да оправдават растящата безработица в страната с некадърността на населението, а повсеместната мизерия да се бори със садене на картофи.

Акция „Хладилник" ще продължи в цялата страна. До момента акцията се е провела във Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Кюстендил. „МО в БСП ще подкрепи всеки социален протест в страната", обяви зам.-председателят на Обединението Трендафил Величков.  

Младежкото обединение в БСП показва червен картон на ГЕРБ и в интернет. В сайта www.azprotestiram.com стартира протестна подписка, към която само за ден са се присъединили повече от 800 души.