Младите в БСП пренесоха протеста и в интернет

Мар 25, 2011 Новини БСП 0 1488

Празни хладилници с бележки до ГЕРБ ще извадят младежите на площада на 26 март Младежкото обединение в БСП стартира интернет-подписка срещу управлението на ГЕРБ на сайта www

Празни хладилници с бележки до ГЕРБ ще извадят младежите на площада на 26 март

Младежкото обединение в БСП стартира интернет-подписка срещу управлението на ГЕРБ на сайта www.azprotestiram.com под искането „ГЕРБ - вън от властта!"

„Усещането за криза се смени с това за катастрофа. Всеки четвърти млад човек в България е „излишен" и жертва на безработицата. Ще покажем червен картон на ГЕРБ и в интернет. Така може да бъде чут и гласът на всички хора с гражданска позиция, които няма да са с нас на площада на 26 март. Правителството не осигури стабилност, работа и достойни доходи и за това не са виновни нито международното положение, нито тройната коалиция. Ние протестираме срещу лъжата, че тази власт няма алтернатива", обяви лидерът на МО в БСП Явор Гечев.

Освен чрез интернет, младите от БСП ще се включат в националния политически протест на 26 февруари и с акцията „Хладилник" срещу политиката на замразяване на доходите. На площада в София ще бъдат подредени празни хладилници от цялата страна, върху които хората са оставили бележки с послания и искания към управляващите. До момента акцията се е провела във Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Кюстендил.

„Празните хладилници вече са във всяко българско домакинство. Управлението обаче го няма - липсват и антикризисни мерки в бюджет 2011, които да подкрепят младите хора при намирането на работа, да спрат изтичането на образовани хора в чужбина, да защитят социално уязвимите ни родители", заяви Борислав Боричев, областен координатор на БСП в Стара Загора.  

„Не можем да храним децата си с магистрали", „Газим Европа с Развита Бедност, това е ГЕРБ", „Искам да работя!", „Не ям асфалт!", „Дянков, иди си!" - това са само част от посланията на българите. Събраните мнения на хората ще бъдат връчени на кабинета на ГЕРБ, а акция „Хладилник" ще продължи в цялата страна.

Преди повече от година МО проведе първия протест срещу политиката ГЕРБ за закриване на болници. Младите в БСП протестираха и срещу следенето - първо в Интернет, после и срещу безконтролното подслушване, срещу геноцида в образованието, науката и духовността, както и срещу цинизма на Божидар Димитров. Протестната кампанията „Дянков, назначи ме!" протече в цялата страна и показа, че нищо в мерките на управлението за ограничаване на безработицата не води до реален резултат. Младите хората „извън борда„ са се увеличили. Коефициентът на безработица сред тях достига страшните 26%.