Колкото по- бързо си отиде сегашното правителството, толкова по- добре за всички българи

Мар 24, 2011 Новини БСП 0 1520

В днешното състояние на страната, алтернативата може да бъде само социална   Колкото по- бързо си отиде сегашното правителството, толкова по- добре за всички българи, включително за симпатизантите на ГЕРБ

В днешното състояние на страната, алтернативата може да бъде само социална

 

Колкото по- бързо си отиде сегашното правителството, толкова по- добре за всички българи, включително за симпатизантите на ГЕРБ. Това заяви председателят на НС на БСП и на ПГКБ Сергей Станишев след заседание на Политическия консултативен съвет на Коалиция за България. Лидерът на БСП отбеляза, че според последните проучвания две трети от българите са песимисти за бъдещето на страната. Според Станишев причината е политиката, която води ГЕРБ - отличителни нейни черти са  социалната безчувственост, разграждането на държавността и репресията срещу всички несъгласни.

Сергей Станишев обяви, че на протеста тази събота социалистите ще изразят несъгласието си с политиката на правителството. Също така БСП иска да вдъхне надежда на гражданите и да покаже, че има алтернатива на сегашното управление. „В днешното състояние на страната, алтернативата може да бъде само социална", заяви лидерът на БСП. Той изтъкна, че доверието в БСП сред хората нараства, а подкрепата за ГЕРБ намалява.

Станишев отбеляза, че из цялата страна вървят стихийни протести. Според него обаче, докато протестират само отделни съсловия, протестите ще бъдат смачквани, а хората ще продължават да бъдат лъгани. Лидерът на БСП напомни легендата за снопа пръчки, в която само заедно пръчките са достатъчно силни, за да не бъдат пречупени.  

Според зам.-председателя на партия Български социалдемократи Иглика Иванова животът на българите става все по- тежък, а държавата е престанала да бъде социална. Тя беше категорична, че е нужна спешна промяна на държавното управление. „Правителството трябва да подаде оставка. Премиерският пост не е за Бойко Борисов", заяви първият секретар на Комунистическата партия на България Александър Паунов. Той изрази тревогата си от състоянието на здравеопазването и на образованието в страната. Според председателя на Земеделски съюз „Александър Стамболийски" Спас Панчев некомпетентността на ГЕРБ е причина за ситуацията в земеделието. Той изтъкна, че българското село и секторът не трябва да бъдат забравяни, защото в криза могат много да помогнат. Председателят на партия Нова зора Минчо Минчев припомни опасенията си, че може да се възкреси разрухата от времето на Костов. „Държавата е в икономически колапс. Българинът е стигнал до ситуация, в която не може да изхранва семейството си", заяви председателят на партия Европейска сигурност и интеграция Тома Томов. Председателят на партия Евророма Цветелин Кънчев изтъкна, че ситуацията в ромските квартали е ужасна. Председателят на партия „Движение за социален хуманизъм" Александър Радославов изрази тревогата си, че се демонтира парламентарната форма на управление на страната.