Христо Проданов и Ирена Анастасова продължиха обиколките на БСП в страната

06.04.2022 г.

Министърът на туризма и член на Изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов и зам.-председателят на БСП и член на ИБ на левицата Ирена Анастасова се срещнаха с актива на БСП от Областния съвет на Благоевград. На срещата присъстваха областният лидер на Благоевград Валери Сарандев, членът на ИБ и кмет на Гоце Делчев Владимир Москов, както и партийни лидери от областта.

Ирена Анастасова сподели с присъстващите членове на БСП, че партията успя да реализира максимума след резултатите, които получи на последните парламентарни избори. 

“Участваме в управленската коалиция с четирима министри и шест парламентарни комисии, на които имаме председатели.  “Аз и Христо Проданов бяхме част от преговарящите екипи. Отчитаме като успех, че сме реализирали повече от 80 процента от програмата на БСП в коалиционното споразумение. Дано имаме време да реализираме политиките си”, посочи Анастасова. И добави, че има по какво още да се работи в сектор “Здравеопазване“ например.

Тя сподели, че се подготвя анализ и оценка на 100-те дни в управление и Националният съвет ще излезе с решения, както и ще очертае принципните позиции, от които БСП няма да отстъпи и ще отстоява. Даде пример с Украйна, където има твърда и ясна позиция - против изпращането на военно-техническа помощ в Украйна. 

Членове на ИБ бяха категорични, че продължават срещите по страната, за да се чуят членовете, да се обърне внимание на проблемите по места. Никога, когато БСП е била на власт, не са забравяни хората, винаги са били приоритет техните проблеми и тяхното мнение. И посочиха като основна цел и задача смяната на местната власт, преобладавана от ГЕРБ. 

Христо Проданов обърна внимание на това, че се радва на възстановяващия се нормален партиен живот в БСП. “Истинският смисъл на партията е да се срещаме, да си говорим очи в очи и да работим. Именно това отличава БСП от другите партии, които бързо се създават и бързо изчезват, доминирани от упражняването на власт.“ 

Той добави, че управлението не върви леко, много усилия и преговори коства. “Смятам, че ние сме гласът на разума в правителството. В ситуация като днешната с толкова кризи, какво ще се случва с България също е важен въпрос. И ние трябва да мислим“, заяви той“ И добави, че трябва да продължим да отстояваме нашите виждания и политики в управлението. 

Валери Сарандев обърна внимание на предстоящите местни избори и призова към работа. “Тази система, която ГЕРБ изгради, ако я променим, ще се промени много и политическата картина”, коментира той.

На срещата членове и симпатизанти споделиха злободневни проблеми, които имат за решаване по населените места в благоевградска област и изказаха готовност да работят активно за местните избори.