Михаил Миков прогнозира предсрочни парламентарни избори в края на годината

Демокрацията е в опасност, БСП иска наблюдатели от ПАСЕ и ОССЕ за местния и президентски вот       Демокрацията е в опасност, защото всички системи в държавата са объркани, а в поведението на ГЕРБ е заложена умишлена деинституционализацията, при това парадно и чрез медиите

Демокрацията е в опасност, БСП иска наблюдатели от ПАСЕ и ОССЕ за местния и президентски вот

      Демокрацията е в опасност, защото всички системи в държавата са объркани, а в поведението на ГЕРБ е заложена умишлена деинституционализацията, при това парадно и чрез медиите. Това каза снощи в Пловдив народният представител от КБ и бивш министър на вътрешните работи Михаил Миков на среща с избиратели. Той прогнозира, че рязкото обедняване и влошаване на социално-икономическата обстановка у нас  ще изкара хората на улицата и не изключи да се стигне до предсрочни избори. Според него предсрочен вот е вероятен към края на годината, но българите трябва ясно да заявят волята си за промяна на сегашното управление. На 26 март в София ще се състои първият политически протест срещу цялостната политика на кабинета, която обрича всички сектори на обществения живот, обяви Миков. Хората трябва да окажат натиск и да посочат на Бойко Борисов, че не може да се крие зад един или друг министър, допълни той.

      Има структурни причини за силната политизация на МВР, така Миков отговори на въпрос от залата и обясни, че това е последица от недопустимото по законите на демокрацията сливане на политическия и професионаления кабинет във ведомството на Цветанов. Оглавяването на предизборния ЩАБ на ГЕРБ от силовия министър е нечувано и невиждано в нито един период от българската и европейска история, каза депутатът в отговор на друг въпрос към него. Четенето на СРС- та и подмяната на годни за съда доказателства, зрелищните акции и медийните внушения, незачитането на закона и безпардонното погазване на конституционни права и задължения са причината БСП да поиска наблюдатели от ПАСЕ и ОССЕ за местните и президентски изборите.

      Външни анализатори изчисляват, че 3 милиарда лева е сумата от контрабандата с акцизни стоки, което е огромен ресурс в ръцете на организираната престъпност. Това без държавна протекция е невъзможно, категоричен беше екс министърът от кабинета „Станишев" и посочи, че с лобистките си закони ГЕРБ удушиха малките и средни предприемачи, но пък създадоха благоприятна среда за едрия капитал. Тихомълком обаче се режат социални придобивки при замразявани доходи, галопираща инфлация и скок на цените, очерта ситуацията Михаил Миков. Затова БСП подготвя управленски алтернативи, но дали са изпълними тези програми зависи от наследството, което ще оставят от ГЕРБ. Виждаме как стопиха резерва, който им завещахме, затова след тях положението може да се окаже още по-лошо, коментира БСП - депутатът.