Филип Попов към ГЕРБ: Превърнахте Северозапада в еманация на вашето разрушително управление

Този бюджет в най-голяма степен отговаря на нуждите на хората от Северозападна България

„Северозападна България беше превърната от ГЕРБ в един резерват, една еманация на разрушителната политика на ГЕРБ. При нас няма демографска криза, има демографска катастрофа, битова престъпност, ужасяваща бедност, ужасяващо високи нива на безработица. Дотам я докарахте, че дори имаше една трагична инициатива тази част от България да се отдели от България, защото държавата по времето на вашето управление беше мащеха за Северозапада.“ Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ и народен представител от Видин Филип Попов от трибуната на Народното събрание.

По неговите думи правителството на ГЕРБ целенасочено е унищожило този край през последните 10 години. „Колко администрации изнесохте от Видин? Колко междуселски пътища направихте във Видинския регион и в Северозападна България, за които сме задавали редица въпроси и питания, и които сме предлагали да се изградят? Колко държавни болници бяха пред фалит в Северозападна България? Колко общински болници вече ги няма?  Защо спряхте и извадихте от ОП „Транспорт“ 2014-2020 пътя Е-79? И след това ние протестирахме. Вашият лидер Бойко Борисов го направи. Тунелът под Петрохан го няма в нито един стратегически проект на вашето правителство“, обърна се Попов към парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

„Този бюджет в най-голяма степен отговаря на нуждите на хората от Северозападна България, защото той е насочен към най-нуждаещите се. Такива, каквито вие ги докарахте във Видинска област и в Северозападна България“, каза още  народният представител от левицата.