Корнелия Нинова поздрави Антонио Коща за изборната победа в Португалия

Янр 31, 2022 Новини БСП 0 683

Лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова поздрави премиера на Португалия и лидер на социалистическата партия в страната Антонио Коща за победата на изборите в Португалия

“Чрез гласуването на последните  избори португалците показаха, че подкрепят вашите здрави социални политики срещу бедността, в полза на по-високи заплати и пенсии, за зелена икономика, както и бързо възстановяване след глобалната пандемия”, пише в писмото си до Коща Нинова.

Лидерът на левицата изразява надежда сега, когато БСП е част от управлението в страната, двете партии да заздравят отношенията си както на партийно, така и на правителствено ниво, както двустранно, така и в рамките на ПЕС и Съвета на ЕС.

Ето пълния текст на поздравителния адрес на Корнелия Нинова до Антонио Коща:

 

До

Г-н Антонио Коща

Министър-председател на Португалия

Генерален секретар на ПС

 

Уважаеми Антонио,

От името на ръководството на Българската социалистическа партия и от свое име моля да приемете моите най-искрени поздравления за изключителната победа на ,,Социалистическата Партия’’ на парламентарните избори в Португалия.

Чрез гласуването на последните парламентарни избори португалците показаха, че подкрепят вашите здрави социални политики срещу бедността, в полза на по-високи заплати и пенсии, за зелена икономика, както и бързо възстановяване след глобалната пандемия. Вашата убедителна победа не само потвърждава, но допълнително увеличава доверието на гражданите в способността Ви като премиер и на ,,Partido Socialista’’ да насочвате страната през многобройните предстоящи предизвикателства.

Сега, когато БСП е част от управляващата коалиция в България, изразявам надежда да заздравим отношенията си както на партийно, така и на правителствено ниво, както двустранно, така и в рамките на ПЕС и Съвета на ЕС.

С нетърпение очакваме да продължим сътрудничеството си, моля приемете още веднъж нашите най-искрени поздравления за победата!

 

С уважение,

Корнелия Нинова

Председател на БСП