Иван Френкев, БСП-Смолян: БСП е призвана да защитава интересите на обикновените хора в трудни времена

Янр 23, 2022 Новини БСП 0 1179

23.01.2022 г.

„Предизвикателствата, с които трябва да се преборим днес са много големи. Здравна, социална и икономическа криза са в разгара си. В този контекст ние трябва да покажем, че с право искаме доверието на хората в страната, ами, че можем и знаем как да се справим с управлението“, това посочи в своето изказване делегатът от Смолян Иван Френкев на Конгреса на БСП.

В изказването си Френкев констатира, че за една парламентарна година се е наложило да се явим на три извънредни парламентарни избора, като на моменти средата е била усложнена. „Световната история ни учи, че във времена на криза хората се обръщат към крайностите. Резултатите от изборите показаха, че България не прави изключение от това. За пореден път се доказа, че в България не се гласува „За” а „Против” идеи или организация”, беше категоричен Френкев.

По думите на делегатът от Смолян от левицата са направили една недопустима грешка, а именно, че са позволили вътрешнопартийните конфликти да излязат извън партията. „Нашите политически опоненти изпитват политическо задоволство всеки път когато това се случи”, каза Френкев.

„Време е да започнем да говорим помежду си вътре в партията”, каза смолянския делeгат. Той беше категоричен, че БСП е над личния интерес, защото е призвана да защитава интересите на обикновените хора в трудни времена.

„Нашият фокус като партия трябва да бъде просперитета на България – как ще помогнем на младите хора, как ще подобрим стандарта на живот, какви реформи сме готови да направим”, посочи в заключение Иван Френкев.