Камен Тодоров, БСП: Сега младите социалисти получаваме възможността да създаваме политики за развитието на държавата ни

Янр 23, 2022 Новини БСП 0 930

Нека работим като екип, за да получим по-широка подкрепа на местните избори

„Днес въпросът пред нас е повече идеологически и политически, а не толкова личностен. Доказателство е проведения безпрецедентен пряк избор за председател на партията, с който избор взехме категоричното решение кой да е ръководител на БСП – Корнелия Нинова.“ Това заяви членът на Националния съвет Камен Тодоров пред делегатите на 50-ия Конгрес на БСП.

Той подчерта, че битката, която не само тя, а и всички, които са я подкрепило и се борят за лявата идея, с идеологическите противници не е приключила. „Те се опитват отново да ни вкарат в онзи комфортен коловоз, в който да следваме идеята за утрешния ден, който не ние, социалистите, вземаме решение, а определени икономически кръгове и субекти, далечни от нашите разбирания за правене на политика, се опитват да наложат“, предупреди Тодоров.

Социалистът призна, че изминалата година бе трудна за БСП и партията трябва да се  съобрази и адаптира към новите политически реалности. „БСП обаче успя много умело да проведе своята най-важна част от годината, а именно като опитен гросмайстор да финализира заключителната партия шах – преговорите за коалиционно споразумение, в които нашите преговорни екипи не само, че бяха най-подготвените, а успяха да постигнат възможно най-добрия резултат за социалистите“, каза още Камен Тодоров.

„Сега младите социалисти получаваме възможността да бъдем част от създаването на политики в сектори, които са изключително привлекателни от гледна точка на развитието на държавата ни. И партията се възползва от механизмите за подготовката на новите поколения като експерти в различните области, които да градят модерна визия в политически план на нашите структури“, заяви той и благодари на Корнелия Нинова, че показва отношение към младите в партията. „Бъдещето ни принадлежи, а в настоящето ние получаваме своя шанс да се подготвим за него“, добави Камен Тодоров. 

Социалистът обаче предупреди, че сега идват най-важните избори за една политическа партия – местните. „Нека всеки от нас заглуши егото си и дадем крачка назад. Да работим като екип, който има времето и ресурса да подготвим своите кандидат-кметове и листи за общински съветници. Нужни за разум и отдаденост, а ние имаме всички предпоставки, чрез правилна кадрова политика, ясни леви послания и мисъл в действията си, да получим по-широка подкрепа“, апелира Тодоров и призова партията да даде на ръководството възможността да работи в една по-благоприятна, спокойна и освободена от вътрешно напрежение среда, за да постигне именно това.