ИБ на БСП: Лъжа е, че Иван Иванов е бил управител на фирма на СИК

Дек 10, 2021 Новини БСП 0 2204

Зад тези атаки стоят скрити интереси в земеделието

Категорично се противопоставяме на опитите да бъде компрометирано името на Иван Иванов, номиниран за министър на земеделието. Изнесената информация не е вярна. 

Иван Иванов никога не е бил управител на клон на цитираната групировка. В посоченото в публикациите време е бил студент в СУ "Свети Климент Охридски". За да се издържа като студент е продавал застраховки, но това по никакъв начин не го свързва с управление във фирма "Секюрити Иншурънс Къмпани" или връзки с организирана престъпност. През годините се е доказал като изключително честен и неподкупен човек.

Заради непримиримите му позиции срещу корумпираното управление на ГЕРБ неведнъж са правени опити да бъде притискан и сплашван чрез проверки на МВР, ДАНС, НАП, като нито една от тях не откри каквито и да било нередности.

Иван Иванов в продължение на 8 години е член и заместник-председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание. В комисията по европейски въпроси и европейските фондове е от 2013 г. Притежава необходимата експертиза за контрол на средствата по оперативни програми включително в Министерство на земеделието и Държавен фонд "Земеделие".

Зад атаките към Иван Иванов съзираме скрити интереси, желаещи да запазят статуквото, свързано с ограбването на държавни и европейски ресурси.