Атанас Зафиров, БСП: Усилията ни ще са насочени към сформиране на работещо мнозинство и редовно правителство

Готови сме да сложим нашите предложения на масата. Ще търсим допирни точки

„Преди всичко искам да благодаря на всички български граждани, които въпреки тежката епидемиологична ситуация, въпреки кризата излязоха и гласуваха. И, разбира се, на нашите членове, симпатизанти и активисти, които положиха много усилия и направиха една добра кампания. За съжаление, резултатите не са такива, каквито очаквахме, но въпреки всичко аз се радвам, че хората излязоха и гласуваха.“ Това заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров в предаването „Твоят ден“ по Nova News.

Той определи като разочароваща ниската избирателна активност и според него това е една сериозна камбана, която трябва да бие за всички политически партии.

„В момента най-важният въпрос е БСП активно да се включи в работата на следващото Народно събрание. Видно е, че няма как да бъде съставено правителство без участието на  „БСП за България“. Там трябва да насочим нашите усилия и нашата енергия, българското общество в момента е с такова очакване. Трябва да бъде сформирано работещо мнозинство и редовно правителство, защото пред страната стоят сериозни предизвикателства“, каза още Зафиров.

„Важно е, че г-н Петков каза, че на първо място ще бъдат политиките и разговорите по сектори, а после за конкретни лица. Това сме го отстоявали винаги и ние. В БСП сме готови да сложим нашите предложения на масата. Ще търсим допирни точки“, подчерта социалистът.

„Нямаме време да губим в някакви излишни вътрешнопартийни разпри и спорове. Достатъчни удари понесе БСП именно заради такова поведение през годините. Сега е време да бъдем повече държавници, по-малко партийци“, категоричен бе Атанас Зафиров.