Явор Божанков, БСП: Дължим на хората редовен кабинет и правителство, което да ги преведе през кризите

Nov 15, 2021 Новини Избори 0 1228

БСП ще бъде конструктивна част и разумна сила в новия парламент, както беше и в предишния

„Трябва да изчакаме окончателните резултати, ясно е, че тръгваме по нов път, но въпросът е какъв е той.“ Това заяви водачът на листата на "БСП за България" във Велико Търново Явор Божанков в ефира на БТВ, като допълни: „Когато са готови окончателните резултати БСП ще направи анализ и окончателни изявления.“

По думите му ниската избирателна е активност е била очаквана: „Лично аз я очаквах, но се надявах да не е чак в такъв мащаб и процент“, каза още той.

В предаването “Тази сутрин“ Божанков развенча мита, че БСП ще прави коалиция с ГЕРБ и ДПС. „Говореше се и че броенето на разписките ще доведе до хаос - това също не се случи. Именно броенето на разписките ни дава сега основание да кажем, че резултатът е легитимен“, допълни Явор Божанков.

По думите му в момента е важна заявката оттук нататък какво ще се прави. „Търпението на хората е изчерпано, те са притиснати от тежки кризи, ние им дължим редовен кабинет и правителство, което да ги преведе през тези кризи“, коментира той.

„БСП ще бъде конструктивна част в новия парламент, както беше и в предишния. Със сигурност и в 47-мия парламент ще бъдем тази разумна сила, която ще даде всичко от себе си, за да има редовен кабинет“, категоричен бе Явор Божанков.