Драгомир Стойнев: Новото правителство трябва да бъде съставено на база политики

Nov 14, 2021 Новини Избори 0 817

14.11.2021г.

"Запазихме нашия резултат отпреди няколко месеца. Благодаря на всички избиратели, на българските граждани, които излязоха  да гласуват. Не сме удовлетворени от ниската избирателна активност, въпреки всичко благодарим на тези, които направиха това усилие ". Това заяви в ефира на БНТ Драгомир Стойнев, водач на листата на "БСП за България в Пазарджик. По думите му е оттук нататък да се намери конкретно решение на проблемите, които вълнуват българските граждани.  Той подчерта, че партиите на промяната имат сериозен отлив от гласове. "За нас от БСП е важно, тъй като досега виждахме обвивката на новите политически лица, сега да видим съдържанието. Да покажат какви политики предлагат -  за справяне с икономическата криза, със здравната криза. Ние от БСП отдавна сме готови и ги чакаме", каза социалистът. Той подчерта, че БСП е показала, че може да бъде диалогична и да подаде ръка, както е направила в 45-тия и 46-тия парламент в името на България.

По повод бъдещото правителство, Стойнев отговори: "Нека да видим и окончателните резултати. Какво правителство ще се състави зависи от парламентарното мнозинство и на база политики и как другите партии виждат решаването на проблемите на българските граждани".

По думите му, тъй като европейските държави вече се възползват от европейските помощи, свързани с кризата, тъй като през следващите години страната ще трябва да усвои 50 млрд. лв. трябва да сме много глупави, ако не седнем и не обсъждаме конкретните политики и проблеми, така че да ги решаваме.  "Съгласни ли сте да подпомогнем българските домакинства да се отопляват? Съгласни ли сте да падне ДДС върху лекарствата? Съгласни ли сте децата до 14 години да имат безплатни лекарства? Съгласни ли сте бизнесът да има  дългосрочни договори за електроенергия? Съгласни ли сте да има индексация на пенсиите?", попита той  Според него, ако се започне някой с 65 депутата да тръгне да прави правителство, както една политическа сила, която сега се е сринала, това няма как да се случи. По думите му същото важи и за друга политическа сила, която се е сринала, която първо е започнала да реди кабинет. "За нас е важна политиката, така че да решаваме проблемите на хората", заключи Драгомир Стойнев.