Нинова от Смолян: Не е време за експерименти и популизъм, а за работещи решения с грижа за хората

Nov 12, 2021 Новини Избори 0 774

12.11.2021г.

“Днес се обръщаме към нашите сънародници тук и където и да се намират по света. Ние сме единен и суверенен народ, който трябва и може сам да решава съдбата си. Днес всички сме изправени пред трудностите от кризата и изпитваме тревоги за утре. Не е време за експерименти и популизъм. Време е за работещи решения и за смели хора.

Хора, които поемат отговорност, които знаят, че ще е много трудно, но че трябва да преведат страната и народа си през изпитанията. Ние ще положим усилия да има редовно правителство и работещ парламент. Ние сме разумни, спокойни и диалогични. Ние сме готови с план за първите 100 дни с конкретни и възможни мерки, които ще успокоят и намалят цените, ще стабилизират икономиката, ще повишат доходите, ще помогнат на слабите, младите семейства и децата, домакинствата и възрастните.

Готови сме с бюджет за следващата година. Никой няма да бъде оставен сам и безпомощен в кризата. На всеки проблем има решение. Но ние имаме и втора цел.

Нашите петгодишни усилия за промяна на модела на управление ще продължат. Ние се борихме с този модел в най-трудните години. И каквото и да лъжат сега за нас, хората знаят, че не се предаваме и не се продаваме. Всички ще бъдат равни пред закона. Решенията ще се взимат в легитимните институции, избрани от народа, а не от задкулисието. Ние дадохме личен пример. 

Намерихме сили да се борим със задкулисието в собствената си партия, затова днес с открито лице заявяваме, че сме носители на тази промяна, но и на сигурност, и предвидимост. Подкрепете смели, знаещи и можещи хора, за да превърнем тези думи в дела. Подкрепете “БСП за България”! На добър час!“

Това заяви в Смолян лидерът на БСП Корнелия Нинова. С нея присъстваха водачът на листата на левицата в Смолян Емил Хумчев, останалите кандидати на БСП, председателят на Обединението на  жените социалистки в БСП Дора Янкова, социалисти от Смолян и областта, граждани и симпатизанти.