ГЕРБ превръщат България в бандитска държава

Фев 10, 2011 Новини БСП 0 1313

  ГЕРБ превръщат България в бандитска държава

 

ГЕРБ превръщат България в бандитска държава. Правителството разчита на страх, репресия и сплашване. Това заяви председателят на НС на БСП и на ПГКБ Сергей Станишев по повод взрива през редакцията на вестник в столицата. Според лидера на БСП, има две интерпретации за случилото се. Едната е свързана с неспособността на правителството и на МВР да осигурят нормален ред и сигурност и да гарантират собствеността и правата на гражданите, в това число на медиите.

Станишев обвърза втората възможна версия с думите на Ваньо Танов във вътрешната парламентарна комисия. Според лидера на БСП, казаното от шефа на митниците създава впечатлението, че службите се използват за конкретни политически цели и за разправа. „Някои служби действат, използвайки методи на бандитски групировки", коментира Станишев.

Председателят на БСП припомни, че завчера е била подпалена къщата на бившия председател на ДАНС. „Това за мен не е случайно събитие, а форма на сплашване. Днешното събитие също така", заяви Сергей Станишев. Той коментира и факта, че вътрешният министър Цветан Цветанов все още не може да бъде намерен за реакция по случая. Лидерът на БСП отбеляза, че вицепремиерът прави коментари само на акции с чисто пиар ефект.