Цветан Цветанов става основен проблем на правителството на ГЕРБ

Фев 10, 2011 Новини БСП 0 1146

  Основен проблем на правителството на ГЕРБ е министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов

 

Основен проблем на правителството на ГЕРБ е министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Това заяви председателят на НС на БСП и на ПГКБ Сергей Станишев на заседание на Политическия консултативен съвет на Коалиция за България. Лидерът на БСП беше категоричен, че ако Бойко Борисов не освободи Цветанов, премиерът поема отговорност за случилото през последните 18 месеца, както и за всичко случващо се оттук нататък. По думите на Станишев скандалите около масовото и безконтролно подслушване и изтеклите разговори създават ситуация на политическа криза и криза на доверието в кабинета. Председателят на БСП изтъкна, че правителството губи доверие, както в страната, така и сред европейските партньори.

На заседанието бяха обсъдени парламентарните действия на Коалиция за България. Сергей Станишев съобщи, че основна цел на левицата е внасяне на вот на недоверие към кабинета на Бойко Борисов. В тази връзка лидерът на БСП отбеляза, че най-актуална тема в обществото е работата на МВР.

Станишев акцентира, че левицата трябва да бъде изразител на обществените настроения и натрупаното недоволство срещу политиката на правителството. Като водеща алтернатива на ГЕРБ, БСП категорично трябва да се противопостави на действията на управляващите, които водят до обедняване на българските граждани, замразяване на доходи и пенсии, покачване на цените и повишаване на безработицата. По думите на Станишев от страна на правителството липсват каквито и да е било действия в тази посока. „Страната на практика не се управлява", заяви лидерът на БСП.

Партиите от Коалиция за България изразиха категоричната обща позиция, че колкото по-дълго ГЕРБ е на власт, толкова повече щети ще бъдат нанесени на страната. Най-голяма тревога у БСП предизвиква разрушаването на институционалната основа на държавата.

На заседанието беше обсъдено взаимодействието на партиите от Коалицията за предстоящите избори.