Кандидатите на БСП от Ловеч и Пловдив-област с ангажимент за Троянския проход

Окт 23, 2021 Новини Избори 0 1614

22.10.2021г.

Кандидатите за народни представители на „БСП за България“ от Ловеч и Пловдив - област направиха среща в местността „Беклемето“. С това символично те поеха ангажимент за осигуряването на целогодишна проходимост на републиканския път през най-високия планински проход Троян–Кърнаре. Водачът на листата на левицата в Ловеч Вяра Емилова, кандидатите за депутати Минчо Казанджиев - областен председател на БСП - Ловеч, Младен БогданскиИван Галилеев ИвановХристомир МариновВасил Гадевски и Донка Михайлова – кмет на Троян, бяха подкрепени в своята инициативата от  водача на листата на "БСП за България" в Пловдив-област Веска Ненчева и кандиатите от листата, водена от нея – Мариан Русев и Нено Грънчаров.

Според тях този проект ще осигури нова, добра транспортна и икономическа свързаност в този централен за страната район, както и добра връзка за гражданите на Ловешка и Пловдивска област. Не на последно място те посочиха и че силно развитият мебелен бизнес в Троян с осигурени международни пазари има спешна нужда от по-пряка транспортна връзка с Южна България, но и за цялата Ловешка област проходът означава по-бърз и по-пряк достъп до останалата част от страната.

Социалистите обясниха, че дължината на прохода е 40,8 km, надморската височина на седловината Беклемето е 1525,5 m, което прави Троянския проход най-високия проход в Стара планина.  

„Като бъдещи депутати ще настояваме за незабавно изработване на проект за изграждане на снегозащитно съоръжение по билото на Стара планина, който да бъде включен в програмата за проектиране на Агенция „Пътна инфраструктура“, казаха още инициаторите. По думите им  при подготовката на проекта трябва да бъдат разгледани възможните варианти за изграждане на подобно съоръжение – огради срещу снегонавяванията, заради които проходът "Беклемето" се затваря за движение през зимния сезон, както и изграждането на полутунел или тунел.  „Убедена съм, че успешното взаимодействие между местна власт и народните представители на БСП са важна предпоставка за постигане на добри решения за хората от общините“, заяви водачът на листата в Ловеч Вяра Емилова.

 „Ангажирането с регионални проблеми, поставени по този начин и издигнати на национално ниво - това са резумните решения. Проблемите не се решават на парче“, заяви водачът на листата на левицата в Пловдив-област Веска Ненчева.