С нова енергия и сила социалисти и социалдемократи трябва да дадат надежда за по- добър живот в Европа

Фев 05, 2011 Новини БСП 0 1489

Сергей Станишев: Лидерът трябва да е честен и да чува хората           Ние, социалистите и лейбъристите, искаме силна държава, която да се грижи за хората, това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев пред годишната конференция на Лейбъристката партия на Малта, на която беше специален гост

Сергей Станишев: Лидерът трябва да е честен и да чува хората

 

        Ние, социалистите и лейбъристите, искаме силна държава, която да се грижи за хората, това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев пред годишната конференция на Лейбъристката партия на Малта, на която беше специален гост. Той очерта разликата между левите и десните в Европа. Социалистите и социалдемократите търсят политики, с които да защитят най- потърпевшите от кризата- бедните хора и средната класа. Десните обясняват всичко с процесите на пазарите, а фразеологията им служи само за прикритие и манипулации. Председателят на НС на БСП Сергей Станишев даде пример със  собствената си страна. Воденото от него предишно правителство удвои и пенсиите и фискалния резерв,  а намалението на данъците остави повече пари у хората от средната класа и позволи да се отделят значителни средства за социална защита.  Беше постигната финансова стабилност. 

         Сега българското правителство твърди, че няма пари за компенсиране на пенсиите, но си увеличи със 128 млн.лв. парите за администрацията и оскъпява строителството на магистрали, изтъкна Станишев. Той напомни и как едно друго дясно правителство в България продаде на безценица националната авиокомпания.

       „Най- важното е един лидер да е честен и да чува и усеща нуждите на хората в страната си", така се обърна Сергей Станишев към младия лидер на малтийските лейбъристи Джоузеф Мускат. Председателят на БСП каза пред делегатите на конференцията, че трябва да дадат надежда за по- добър живот на хората в Малта, с нова енергия и сила. 

        Станишев изрази своята подкрепа  и подкрепата на европейските социалисти, в предстоящата битка за управлението на Малта. „За да променим Европа, за да я направим по- социална, се нуждаем от повече премиери- социалисти и социалдемократи", заключи председателят на БСП.