Александър Симов: БСП е факторът за следващия кабинет

Окт 08, 2021 Новини БСП в медиите 0 836

Показахме своите най-силни качества - че сме партия на диалога и на здравия разум

"БСП в този буреносен период показа своите най-силни качества - че е партия на диалога и на здравия разум, която търси мостовете в един фрагментиран парламент." Това заяви водачът на врачанската листа на "БСП за България"  за парламентарните избори Александър Симов в "Още от деня" по БНТ.

"Именно ние бяхме силата, която направи невъзможното да се състави редовен кабинет с идеята, че за хората няма нужда да се стига до избори за трети път," добави той. 

Според Симов хората, които са гласували за новите партии са останали разочаровани от тях. "Те не успяха да се разберат помежду се. Стигна се до ситуация ние да им осигуряваме територия на диалог," припомни социалистът.

"Ние сме факторът за следващия кабинет и ние сме алтернативата," категоричен бе кандидатът за народен представител. По неговите думи най-голямата грешка на т.нар. нови партии е бил опитът да направят управление без БСП. 

"Нямаше как БСП да бъде заобиколена и да ѝ бъде отречено, че четири години само ние отстоявахме истинската опозиционна линия на ГЕРБ в парламент, в който нямахме съюзници," каза още Александър Симов.

Коментирайки президентските избори, Симов заяви: "Истински опонент на Румен Радев може да е Анастас Герджиков, защото виждаме кои партии са зад гърба му - те не са носители на никаква промяна. Между Румен Радев и Лозан Панов смятах, че може да стане смислен дебат като двама кандидати на промяната с различна визия. Чух обаче Лозан Панов да казва няколко много смущаващи неща. Той каза, обяснявайки защо ДПС са превзели съдебната система, че ГЕРБ са предали своя естествен партньор в лицето на "Демократична България". Ако продължава някой да смята, че ДБ са естественият партньор на ГЕРБ, тогава за каква промяна говорим?"

"Твърдо стоим зад Румен Радев и всякакви манипулации, че БСП не го подкрепя или го подкрепя с половин уста са пълен абсурд", категоричен бе Александър Симов, припомняйки, че именно БСП е намерила Радев през 2016 г. и  му е дала шанса да стане моралния лидер на нацията.