Борислав Гуцанов: Няма как да има стабилно управление без БСП

Окт 06, 2021 Новини БСП в медиите 0 485

06.10.2021г.

„Единственото желание на БСП е икономическото развитие на държавата да тръгне максимално бързо, а хората да живеят нормално“. Това заяви в предаването „Делници“ по „Евроком“ Борислав Гуцанов, депутат от „БСП за България“ в 46-тото Народно събрание.

„Животът на всеки човек е уникален и той заслужава да го живее достойно и нормално. За това за нас е много важно по време на предизборната кампания да се получи смислен дебат по политики както на президентските двойки, така и на кандидатите за Народното събрание, за да могат хората да разберат на какво да заложат“, допълни той.

„За мен лично, и за БСП, предсказуемостта, сигурността и диалогът трябва да са ключовите думи в тази кампания, за да можем да излезем от тази изключително тежка икономическа ситуация, която опасявам се, ще продължи да се усложнява“, категоричен беше градският лидер на левицата във Варна.

Той сподели, че се надява хората да заложат на една партия, която не случайно е на политическата сцена от 130 години – с всички плюсове и минуси, с всички възходи и падения. „Нас можете да ни видите и да ни пипнете. Ние не сме тук за един мандат, в който „да направим каквото правим“ и след това да изчезнем. На това сме се нагледали и то не е добро за България“, обясни Гуцанов.

Бившият депутат от 46-тото Народно събрание заяви убеденост, че без БСП няма как да има стабилно управление. „Защото ние сме тези, които наложиха формата на открит диалог, който е изключително важен в критична ситуация като настоящата – на ръба на една от най-жестоките икономически и енергийни кризи“, мотивира се Гуцанов. „Защото „Вера Су“ е жестоката илюстрация на един 12-годишен политически експеримент – една катастрофирала държава, безпомощни институции, кадрова немощ и накрая унищожителна (еко)катастрофа. Не мисля, че българският народ може да понесе повече“, добави той.

Конкретно за ситуацията със заседналия кораб той декларира, че едно от първите неща, които ще направи в следващото Народно събрание е да поиска нужните законодателни промени, които да позволят възраждането на морското спасяване, сформирането на спасителен флот и подбор и обучение на адекватни кадри. „Защото и на 50 години да се случи такава катастрофа, ние сме длъжни да реагираме бързо, адекватно и успешно да реализираме операция преди всичко за спасяване на човешкия живот, след това за предотвратяване на екокатастрофа и на финала – на кораба и неговия товар. Толкова много пропуски и недомислици на едно място като в тази ситуация, аз като човек, свързан с морето, не съм виждал и, за да не се повтори, ще направя всичко необходимо България да има морско спасяване“, категоричен е Гуцанов.

Не на последно място той подчерта, че в момента България навлиза в сериозна енергийна криза, за която част от факторите безспорно са световни, но е важно да стане ясно и защо зелената енергия (в пъти повече от необходимото) навлезе точно по този начин на пазара, кой се е облагодетелствал от това. „Не може постоянно да говорим, че „ще има справедливост, но някой друг път“. Хората искат справедливост и ние ще им я дадем“, заяви категорично лидерът на левицата в морската столица Борислав Гуцанов.