Драгомир Стойнев: БСП е единствената политическа сила с готова програма и готови първи 100 дни от управлението

Сеп 29, 2021 Новини БСП в медиите 0 873

Само БСП предлага решение за проблемите на домакинствата

„Правителство трябва да има, то е необходимо, за да има истинско държавническо мислене. Със своите действия БСП показа, че е партия, която е стабилна, с която може да се обсъждат проблемите и която наистина е отговорна към българските граждани. За съжаление, в 45-я парламент се прокараха разделителни линии, в 46-я парламент някои партии действаха инфантилно, други искаха постове преди да се говори за политики. БСП е партия, която преди всичко мисли за хората и за нас са важни политиките. На база политики и решаване проблемите на хората можем да говорим за евентуално правителство.“ Това заяви народният представител от "БСП за България" в 45-то НС Драгомир Стойнев в ефира на БНТ. По думите му проблемите в страната са много сериозни и трябва стабилно правителство, което да ги решава.

В предаването “Референдум“ той спомена заседналия край Камен бряг кораб като проблем, който ясно олицетворява до колко едно служебно правителство може да решава проблемите на хората. Драгомир Стойнев припомни, че основната задача на едно служебно правителство  е да гарантира честни избори, както и да опази финансовата стабилност на държавата.

По думите на Драгомир Стойнев за БСП са важни политиките и в България има 5 основни проблема, които са ключови и важни: „На първо място това е инфлацията и увеличаващите се неравенства и доходите на домакинството. На второ място ковид кризата, където служебното правителство не се справя. Третият е Планът за възстановяване и устойчивост, който все още не е изпратен в Брюксел, бежанската криза и енергетиката.“

Според социалиста още първата седмица в следващия парламент БСП ще предложи следното: „На база всички тези приоритети, които са важни за хората, нека да направим мнозинство,  с което да променим законите, така че хората да почувстват облекчение.“ Той допълни, че след това вече може да се обсъжда кризисно правителство, програмно правителство или коалиция.

„Ние сме единствената политическа сила с готова програма и готови първи 100 дни. БСП е принципна партия с държавническо мислене. Ние искаме по политики да е ясно кой какво предлага“, посочи Драгомир Стойнев.

По думите му мерките, които служебното правителство предлага не са работещи и то защото няма парламент.

Драгомир Стойнев заяви, че когато пазарите не могат да работят е нужна държавата и уточни: „Ние имаме нужда от 3 млрд. куб. метра природен газ, ако искаме да имаме работеща икономика. Разбира се, бизнесът под някаква форма трябва да бъде подпомогнат, но най-вече трябва да се подпомогнат българските домакинства. Като левица за нас важно домакинствата да потребяват, хората да бъдат спокойни и да имат доходи, така че наистина да имаме полза от тези държавни предприятия, за които се сещаме единствено и само, когато има криза“, коментира социалистът.

На финала Драгомир Стойнев заяви: „За нас е изключително важно България да бъде здрава, образована, духовно извисена нация, за да може младите хора да сбъдват мечтите си тук.“