Христо Проданов: Колкото повече депутати от БСП в 47-то Народно събрание, толкова по-голям шанс промяната да се случи

Сеп 24, 2021 Новини БСП в медиите 0 640

24.09.2021 г.

"Нашата цел е да се представим максимално добре на изборите, защото колкото повече народни представители от БСП има в 47-то Народно събрание, толкова е по-голям шансът така желаната от всички промяна наистина да се случи." Това заяви депутатът в 46-то Народно събрание от "БСП за България" Христо Проданов пред радио "Фокус".

"Доказахме с действията си, че сме последователна партия и че защитаваме нашите позиции.  В 45-то и 46-то Народно събрание се видя, че БСП беше единствената партия, която се държеше конструктивно и желаеше истински промяната", посочи Проданов.

Социалистът бе категоричен, че коалиция с ГЕРБ и ДПС е изключена, тъй като БСП продължава да отстоява своята позиция, че е крайно време моделът, който управляваше България през последните 12 години, да бъде променен.

Според Проданов е рано да се говори за бъдещи парламентарни мнозинства.

 "В 46-то Народно събрание т.нар. партии на промяната имахме 148 народни представители - едно солидно мнозинство, за да бъде създадено правителство на промяната, но това така и не се случи", припомни той.

"С актуализацията на бюджета показахме последователност в нашите намерения и в нашите действия, които бяха свързани с увеличение на доходите на българските граждани. Единственият начин, по който може да се отговори на тази инфлация, на която вече сме свидетели, е чрез увеличаване на доходите на гражданите така, че те да могат да посрещнат по-високите цени", каза още Христо Проданов.

Според Проданов причината за увеличаването на цената на тока се крие в либерализацията на енергийния пазар и припомни, че позицията на БСП винаги е била против това.

"Цените на тока са такива, защото държавата няма намеса и няма регулации. БСП нееднократно е предупреждава за това, което се случва в момента", подчерта той.

Христо Проданов е убеден, че на конференциите в БСП най-много номинации ще получи кандидат-президентската двойка Радев-Йотова и Националният съвет ще препотвърди решението си от април месец за подкрепа.