Ирена Анастасова: БСП прояви цялата си отговорност, толерантност и диалогичност

Сеп 15, 2021 Новини БСП в медиите 0 677

Има сериозно мнозинство по отношение на необходимостта от реформа в съдебната система

„БСП ще участваме в днешното пленарно заседание. В това Народно събрание, макар че не успяхме да създадем мнозинство, което да излъчи правителство, има сериозно мнозинство по отношение на необходимостта от реформа в съдебната система. Тази реформа трябва да се случи и почти всички проблеми в общественото ни, икономическото ни и всякакво друго развитие идват от това, че ние нямаме ефективна съдебна система. Това трябва да се случи и БСП ще го подкрепи.“ Това заяви заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова в ефира на БНР.

Тя бе категорична, че в това Народно събрание БСП е проявила максимална отговорност, внасяйки всички законопроекти, които съответстват на предизборната платформа на левицата: „БСП прояви цялата си отговорност, толерантност и диалогичност. Направихме всичко възможно да може да има нормален диалог и да се случи правителство, което да стабилизира парламента и да можем да свършим всички тези нещо, а не да се случват в “12 без 5“, посочи социалистът.

По отношение на подкрепата за президента Радев Ирена Анастасова заяви: „БСП има решение на Националния съвет, че ще подкрепи президентската двойка Радев-Йотова. При нас до 2-3 дни стартират събрания на низовите ни организации за номиниране на народни представители и президент“, коментира тя като според нея организациите на левицата ще препотвърдят решението за подкрепа на президента Радев.