Стоян Мирчев: БСП винаги се е борила за интересите на българските граждани

Сеп 15, 2021 Новини БСП в медиите 0 730

Ние сме една от първите партии, която вкара редица законопроекти за решаване на конкретни проблеми

„В това Народно събрание загубихме много време на българските избиратели. БСП винаги се е борила за интересите на българските граждани, ние сме една от първите партии, която вкара редица законопроекти за решаване на конкретни проблеми. Ние винаги сме искали промяната на модела “ГЕРБ“. Това заяви народният представител от ПГ на “БСП за България“ Стоян Мирчев в ефира на Нова телевизия като допълни, че позицията на левицата винаги е била против специализираните съдилища.

Социалистът изрази съжаление, че този парламент ще завърши само с трите бюджета от миналата седмица и евентуално днес със Закона за Бюрото за защита на свидетели. „Загубеното време стана заради всички неразбирателства - едни между партиите, второ заради ръководството на този парламент, визирам Ива Митева. Месец и половина ние не създадохме съответните комисии в парламента, за да започнат да се разглеждат вкараните законопроекти. Тези комисии бяха създадени в последния момент и това беше едно голямо загубено време, в което просто изслушвахме министри, но нямахме възможност да правим законодателна инициатива“, коментира Мирчев.

По отношение на третия мандат депутатът от БСП обясни, че процесът е бил изцяло прозрачен и левицата се опитала да води разговори с т.нар. “партии на протеста“.