БСП: Партиите на промяната се провалиха да дадат алтернатива на модела на Борисов

Сеп 11, 2021 Новини БСП в медиите 0 1023

11.09.2021

„Случи се това, което се случи и в 45-ото Народно събрание. Ние от БСП бяхме последователни. Явно партиите, които влязоха на крилете на надеждата за нещо ново, не са имали намерение за такова. Смятам, че новите партии в парламента сериозно се провалиха и силно се надявам това да е оценено от българските граждани.“ Такова мнение изрази зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова по БНТ. По думите й тези партии трябва да коригират поведението си, защото е нужно разумно и стабилно управление. 

Тя подчерта, че актуализацията на бюджета е факт и БСП си е изпълнила ролята и задачата в този парламент. „Тук постигнахме съгласие, макар и нелеко, че актуализация е нужна. Крайно необходимо беше, за да се подпомогнат секторите в идващите кризи.“ По думите й и образованието, и бизнесът, и здравеопазването са били подпомогнати през актуализацията на бюджета.

„БСП има 130-годишна история. На "Позитано" 20 не се притесняваме от появата на нови политически проекти“. Така отговори Анастасова на въпрос за това дали левицата е притеснена от появата на нов политически проект около служебни министри. 

 „Ние показахме, че сме партията, която търси диалог. Която се опитва да направи така, че всички партии да седнат да говорят за общите теми, по които можем да направим нещо. От другата страна имаше конфронтация. Резултатът е това, което виждаме в парламента и отиването на нови, трети избори. „Партиите на промяната“ се провалиха да дадат алтернатива на модела на Борисов. Занимавамe се само с това кой кого е обидил в парламента“. Това коментира народният представител от парламентарната група на „БСП за България“ Александър Симов в предаването „Денят започва с Георги Любенов“.

„ДБ не са предали нас. Аз нищо не съм очаквал от тях. Многократно сме виждали големи претенции от тях, големи изявления. Искахме до осигурим време на новите партии да направят това, което са заявили – включително съдебна реформа", каза още Симов. 

По думите му партиите все още са в голям дълг към хората, които са протестирали.

„Къде бяха борците в битката с Гешев? Къде са сега? Имаше много големи въпроси по съдебната реформа, които заради липсата на диалог, не можаха да бъдат решени“, смята социалистът.

Александър Симов постави акцента, че именно благодарение на БСП е било обърнато внимание на пенсионерите.

„Ние сме партията на здравия разум. Смятам, че това ще бъде оценено от хората“, заключи той.