Филип Попов след отлагането на увеличаването на пенсиите: Отново излъгахте българските пенсионери

Има ли сега сватба между ДПС и ИТН след това гласуване, попита Георги Свиленски

„Два дни с процедурни тарикатлъци се опитвате на гърба на българските пенсионери да не им дадете това, което те чакат – преизчисляването и актуализацията на пенсиите от 1 октомври. Два дни носите от сто кладенеца вода и демагогствате по тази тема на гърба на българските пенсионери.“ Така се обърна от парламентарната трибуна секретарят на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов към мнозинството, което отложи увеличаването на пенсиите на българските пенсионери.

Той се обърна и лично към народните представители от „Има такъв народ“: „За втори път, както казваме във видинския край, се опитвате да се изсулите като мокра връв, само и само да не актуализирате пенсиите на българските граждани.“

По думите на Попов позицията на БСП е ясна и последователна - българските пенсионери в момента не живеят достойно и имат нужда и от актуализацията на пенсиите, и от 120-те лв. добавка заради корона кризата.

„Това, което направихте днес с това гласуване е като в онази приказка – тати ще ти купи колело, ама друг път. Вие отново излъгахте българските пенсионери, само че българите са мъдри и могат да четат между редовете. За тях вие вече сте прочетена страница“, каза още Филип Попов.

“Не разбрах сега има ли сватба между ДПС и “Има такъв народ” след това гласуване. Или само вчера беше сватба, а днес е справедливост.”, заяви от своя страна зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

Той обяви, че БСП ще подкрепи направените предложения, за да не останат българските пенсионери и майки без доходи, въпреки осакатяването на актуализацията на пенсиите от протестните партии.