Георги Свиленски, БСП: Българските пенсионери вече знаят, че имат по 120 лв., 370 лв. минимална и преизчислени пенсии

Никой няма да ви прости и лъжата, и лицемерието към българските пенсионери, ако промените това, което гласувахме вчера

„Защо успяхте само за 24 часа да излъжете няколко пъти българските пенсионери. Има вчера приет доклад на второ гласуване, колко извънредни комисии трябва да направите, за да излъжете българските пенсионери, които вече знаят, че имат 120 лева, че имат 370 лева минимална пенсия и че имат преизчислена пенсия. Няма ли воля в тази зала за 24 часа нещо да се случи?“

С тези думи се обърна от парламентарната трибуна заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски към председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански.

Социалистът призова парламентът да продължи да работи по Закона за ДОО, както и по Закона за НЗОК. „Това трябва да го свършим днес, а не да се правят извънредни комисии всеки ден. Краят на този парламент е дошъл и няма смисъл да се бави и да правите агонията още по-голяма. Никой няма да ви прости и лъжата, и лицемерието към българските пенсионери, ако промените това, което гласувахме вчера“, категоричен бе Георги Свиленски.

„Това, което правите, е да оставите държавата без актуализиран бюджет. Ако това е целта на някоя от парламентарните групи да излезе и да го заяви от тази трибуна, че иска в условията на криза да остави държавата без пари за медиците и без пари за туристическия бранш“, завърши социалистът.