Явор Божанков: Не се опасяваме с кого ще ни „пакетирате“ предизборно - важно е, че подкрепихме увеличаването доходите на възрастните

БСП предложи преизчисление на пенсиите, но другите партии не го подкрепиха

„Експертите на БСП искаха преизчисляване на всички пенсии. То не бе подкрепено от другите партии.  Мотивите да искаме преизчисляване на пенсиите и да се борим системно за повишаване доходите на възрастните хора са повече от всякога - увеличаване цените на парното, на газта, на тока, на храните и то с двуцифрени проценти, налага да увеличим и доходите на пенсионерите, които са на ръба на оцеляването“, обяви от трибуната на Народното събрание депутатът от „БСП за България“ Явор Божанков.

Той уточни: „След като нашето предложение не беше подкрепено, ние подкрепяме другите предложения, които са в посока увеличаване на доходите на пенсионерите, без да се опасяваме с кой ще ни „пакетирате“ предизборно - с този или с онзи. Защото когато се върнем при нашите майки и бащи, при възрастните хора, при нашите избиратели, които ни гледат и са ни пратили тук с надежда, ние трябва да дадем ясен отговор какво направихме, за да увеличим техните доходи“. 

„И е срамно, недопустимо както в миналото събрание с процедурни хватки, предизборни аргументи и нападки кой с кого бил и каква коалиция направил, за пореден път да оставим възрастните хора без доходи в това трудно положение.” Това заяви народният представител,  след като “БСП за България“ подкрепи добавка от 120 лв. на месец за всички пенсионери до края на годината.