ГЕРБ напълни администрацията с „калинки”

Янр 28, 2011 Новини БСП 0 1792

Корнелия Нинова към Бойко Борисов: Как ще докажете, че не сте корумпиран?   Кадровата политика на ГЕРБ заложи на поголовни чистки в администрацията

Корнелия Нинова към Бойко Борисов: Как ще докажете, че не сте корумпиран?

 

Кадровата политика на ГЕРБ заложи на поголовни чистки в администрацията. Запълнихте администрацията с предани на ГЕРБ хора и с „калинки". С тези думи председателят на НС на БСП и на ПГКБ Сергей Станишев се обърна към премиера Борисов по време на парламентарния контрол. Лидерът на БСП попита кой носи отговорност за назначението на Калина Илиева като шеф на ДФ „Земеделие" и подчерта, че премиерът нееднократно е заявявал, че лично я е назначил. Станишев припомни, че решенията на Илиева лишиха стотици български фермери от субсидии по САПАРД. Сега те съдят държавата и ще я осъдят за десетки милиони левове.  Председателят на БСП попита как министрите могат да работят като екип, ако нямат взаимно уважение. Станишев изтъкна, че между министрите на ГЕРБ се водят открити войни и даде пример с вицепремиерите Цветанов и Дянков. Лидерът на социалистите отбеляза, че е проблем, когато мотиви за назначаване са не личните качества на един човек, а фактът, че играе футбол с премиера. Станишев изтъкна, че скандалите от последните седмици са опасни за държавата, защото са показателни за това как се вземат решения, в това число по отношение на кадровата политика на ГЕРБ.

Депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова припомни, че през 2007г. беше освободена от поста зам.-министър само заради обществено напрежение. „Сега всички засегнати си седите на постовете и се правите, че нищо не е станало", обърна се Нинова към управляващите. Тя изтъкна, че срещу нея беше образувано наказателно дело, а сега срещу никой от замесените лица не се образува предварително производство, за да се търси истината. „Днес отговорно заявявам, че не съм корумпирана. Вие в момента не може да го докажете", обърна се Нинова към премиера Борисов.