Стоян Мирчев, БСП: Важно е да актуализираме бюджета, и то качествено

Сеп 01, 2021 Новини БСП в медиите 0 725

Залитанията на премиера Янев към нов политически проект са странни. Радев да каже какво е неговото отношение преди изборите

„Важно е партиите в парламента да намерят сили да актуализираме бюджета, и то качествено, а не да създадем нов хаос в държавата.“ Това каза народният-представител от „БСП за България“ Стоян Мирчев в „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„ДБ отказват въобще разговор за каквото и да било. Това значи, че партиите на промяната намаляват с още една. Христо Иванов в момента, в който ни обвинява, че правим пиар, а ние се опитваме да водим нормален политически разговор, вкарва редица нови законопроекти с ясното съзнание, че с действията си той иска веднага разпускане на Народното събрание. Това е пиар“, коментира Мирчев.

„В българския политически живот винаги е имало ниша за нови политически звезди. До преди няколко месеца и Слави Трифонов беше такава звезда. Дали минстрите Петков и Василев ще правят политически проект, това си е тяхно решение. Тук обаче съзирам малко по-голям проблем. Министър-председателят в момента е служебно избран и той трябва да бъде без политически пристрастия. Това залитане на Янев ми се струва странно в случая“, каза още социалистът.

Според него е важно и президента Радев, който е номиниран от структурите на БСП и избран с гласовете на социалистите за първи мандат, да каже какво му е отношението към една такава нова партия, която ще е дясна и ще бъде конкурент, включително на БСП.

„Редно е да го каже преди президентските избори, за да са наясно нашите избиратели“, смята Стоян Мирчев.