Александър Симов: Ще търсим съгласие по ключовите приоритети за страната

Авг 27, 2021 Новини БСП в медиите 0 764

При трети избори най-наказани ще са тези партии, които са виновни за повторното несъздаване на правителство и влизането в избори след избори

“Пред нас стои голямата задача да съставим работещо мнозинство и кабинет, който да се справи с предстоящите кризи. Няма да е лесно. 

В момента парламента е задръстен от вътрешни конфликти. Голямата задача пред БСП е  да изгради наново разрушените мостове.” Това заяви народният представител от БСП Александър Симов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Социалистът посочи, че без работещ парламент служебното правителство не може да управлява и заради това не вярва президентът да иска да продължи мандата на служебното правителство. “Логично беше третият мандат да дойде при нас. Ние сме третата политическа сила, която има голям шанс да състави правителство", коментира Симов.

“Търсим здравия разум. Преди всичко да се разпадне имаше съгласие по ключови приоритети на 4 толкова различни партии като БСП, “Има такъв народ”, “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!”. Това показва, че база за такъв диалог има. При трети избори най-наказани ще са тези партии, които са виновни за повторното несъздаване на правителство и влизането в избори след избори. Оптимист съм, че ще има диалог.”, каза Симов.

Той подчерта, че очевидно голяма част от българския народ  не искат нови избори и трети вот  ще бъде  като руска рулетка. “Конфигурацията няма да се промени съществено.

Търси се съгласие по конкретни теми, а не се прави компромис.”, заяви Александър Симов.