Борислав Гуцанов, БСП: В момента ключовите думи са диалог и консенсус

Авг 27, 2021 Новини БСП в медиите 0 615

От БСП ще направим всичко възможно да подходим държавнически

„Ще проведем разговори с всички партии, без ГЕРБ и ДПС, така че всяка от тях да сподели своите виждания и всичко да се обсъжда публично, за да може да  се избере един кабинет на съгласието, който да успее да изкара България от състоянието, в което се намираме в момента. Считаме, че в момента ключовите думи са диалог и консенсус“. Това заяви пред Bulgaria ON AIR депутатът от БСП Борислав Гуцанов.

„Надяваме се да има преосмисляне в позициите на политическите партии, тъй като собственото его трябва да остане на заден план. Разбира се, че трябва да бъде уважавано мнението на всяка партия, но в пъти по-важно сега е какво ще се случи със страната. Отговорността ни е голяма. От БСП ще направим всичко възможно да подходим държавнически“, подчерта Гуцанов. По думите му изпитанието в момента е изключително сериозно. Мнението на депутата е, че мъдростта трябва да бъде водеща за партиите, а БСП вече я доказала в преговорите при първия мандат. Той изрази надежда, че и останалите партии ще подходят така.

„Колко кризи трябва да почукат на вратата ни, за да разберем каква отговорност носим?“ реторично попита Гуцанов. Той изрази надежда, че именно БСП ще даде начало на разговорите, които ще доведат до конструктивно решение.

„Нужен е диалог и държавническо мислене в създалата се ситуация“, категоричен е депутатът от левицата.