Стоян Мирчев: БСП постъпва държавнически и търси да покаже, че има воля за промяна в този парламент

Авг 26, 2021 Новини БСП в медиите 0 799

Доходи, образование, здравеопазване са най-важни за левицата

"В момента в Народното събрание няма хомогенно мнозинство - затова на този етап няма и правителство. Когато нямаш мнозинство, не можеш да променяш и бюджета. Това е най-трудният закон за приемане. БСП постъпихме държавнически с искането си за актуализация на бюджета - така че ако стане така, че отидем на нови избори, служебният кабинет да разполага с бюджет, който може да отговори на проблемите, които стоят пред нашата държава." Това коментира народният представител от ПГ на "БСП за България" Стоян Мирчев пред Bulgaria OnAir.

На въпрос дали ще се стигне до консенсус за актуализация на бюджета, Мирчев уточни, че е важно да не се правят невъзможни, популистки предложения, които не могат да се приемат. Като важни за левицата теми при актуализацията на бюджета, той открои нуждата от средства за - справяне със следващата ковид вълна, евентуалния мигрантски натиск, за актуализация на пенсиите, увеличение на доходите на уязвими групи от хора.

"Да намерим правилния път", призова социалистът. По думите му има нужда от диалог между партиите в парламента. Мирчев припомни, че най-важните теми за БСП са доходите на хората, образованието и здравеопазването. 

"БСП се държи отговорно. Ние сме единствената партия, която преглътна егото си и търси да покаже, че има воля за промяна в този парламент", подчерта Мирчев.