Крум Дончев: Диалогът е основата за реализация на обещанията към избирателите

Авг 16, 2021 Новини БСП в медиите 0 1348

16.08.2021

“Основните приоритети в актуализацията на бюджета трябва да са мерките свързани със сигурността и здравето на гражданите, както и социалната и икономическа обезпеченост.

БСП иска тази актуализация от април, но за най-голямо съжаление никой не успя да прогнозира, че ще се изпадне в тази ситуация, защото тогава имаше финансов ресурс и никой не предполагаше, че ще се стигне до втори избори.” Това заяви пред БСТВ народният представител от БСП Крум Дончев.

 

Той подчерт, че сега е моментът да заявим, че цялата тази динамичност във взаимоотношенията между парламентарно представените партии ни поставя в ситуация на изключително предизвикателство, което изисква синхрон по отношение на ревизията на бюджета, и по-конкретно в политическо единомислие при предложенията му между първо и второ четене в парламента.

“Намираме се в една наистина уникална ситуация за страната ни. Ситуация, в която ще можем да поставяме повече гледни точки, да ги приоритизираме и най-важното - да се осъществява обективен и ефективен контрол над парламентарната дейност и нейното изпълнение.”, подчерта депутатът от БСП.

“Еднопартийно парламентарно мнозинство не е полезно за страната ни, като именно това бе доказано през последните 12 години. Години на разхищение, безотговорност и безпринципност от страна на предишните управляващи.

С разпределението на резултатите от изборите към всички партии, забелязахме едно съществено нещо и то е, че хората ни казаха "Говорете си, търсете и намерете общ път". Диалогът е основата за реализация на обещанията към избирателите, това трябва да е категорично ясно на всички партии желаещи промяна в модела на управление в държавата.”, каза Дончев.

 

“Планът за възстановяване и устойчивост също има нужда от ревизия. По сегашното предложение става ясно, че е елиминирана инфраструктурната рехабилитация в малките общини, което е в пълен разрез с разбирането ни за регионално развитие и опита да се спре демографския срив.

Всички виновни за насилието към мирно протестиращи граждани трябва да понесат своята отговорност. Но тук не говорим само за отговорността на полицейските служители, а настояваме да се понесе и политическа отговорност. Комисията за насилие по време на протестите ще продължи да работи за достигане на истинността на този срамен акт и също така ще продължи да излага факти, и потенциални доказателства, които да бъдат в услуга на правораздавателните органи.”, заяви Крум Дончев.