Сергей Станишев изпрати съболезнователен адрес до председателя на Справедлива Русия Сергей Миронов

Янр 25, 2011 Новини БСП 0 1285

Председателят на НС на БСП и на ПГКБ Сергей Станишев изпрати съболезнователен адрес до председателя на Справедлива Русия Сергей Миронов

Председателят на НС на БСП и на ПГКБ Сергей Станишев изпрати съболезнователен адрес до председателя на Справедлива Русия Сергей Миронов. „Бях шокиран, когато чух ужасната новина за жестоката терористична атака на летище Домодедово в понеделник", пише Станишев. От името на БСП, той изразява искрени съболезнования на пострадалите, на хората, които са загубили свой близък и на целия руски народ за шока и страха, който изживяха.

Лидерът на БСП изтъква, че в забързания глобализиращ се свят, една терористична атака в Русия е атака срещу всички нас. „Наша обща отговорност е да сторим всичко по силите си, за да противодействаме и да предотвратяваме ужасяващи актове на насилие, насочени към  невинни хора, подобни на случилото се в Домодедово, където атентаторите-самоубийци нанесоха своя удар", заявява Станишев. Той изразява своята увереност, че ще бъде направено всичко възможно, за да бъдат открити и справедливо  наказани главните организатори на атентата за страданията, които са причинили. „Винаги можете да разчитате на нашата подкрепа за вашите усилия за по-сигурен и справедлив живот на руския народ", изтъква Станишев. „Още веднъж приемете нашите най-искрени съболезнования и нашата солидарност в тези трудни за Русия времена", отбелязва председателят на БСП.