Георги Свиленски, БСП: За да се промени моделът е нужно редовно правителство

Авг 07, 2021 Новини БСП в медиите 0 1010

07.08.2021г.

"България трябва да има редовно правителство. През последните месеци бе изкарано на светло как се е управлявала държавата през последните години - например язовирите, "Автомагистрали",  ББР. За да се промени този модел е нужно редовно правителство." Това заяви зам. - председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски в предаването "Панорама"  на БНТ. По думите му за управление на много важни сектори - здравеопазване, икономика, социална сфера и бюджет, е нужен работещ парламент. 

Социалистът припомни, че в прочетената от ПГ на ИТН декларация с приоритети в сряда е имало съвпадение, но и разминавания. Според него след петъчната среща между представители на двете парламентарни групи, са били уточнени нещата, за които левицата настоява в секторите образование, здравеопазване, подпомагане на изостанали икономически региони

"При диалог могат да се случат нещата, независимо колко са големи парламентарните ни групи", смята Свиленски. Той коментира, че дори и с много по-малко народни представители сега левицата може да срещне разбиране по политики, за разлика от преди, когато като опозиция никога не е била чута. 

Свиленски припомни позицията на левицата, че ако третият мандат дойде при тях, ще предложат служебния кабинет като редовен.

"Търсим обедителни линии, а не разделителни, защото ако търсим разделителни, 20 години няма да имаме кабинет", смята депутатът от левицата.