Атанас Зафиров, БСП: Искаме споразумение, за да сме сигурни, че кабинетът ще изпълни политиките, които сме обсъждали

Авг 02, 2021 Новини БСП в медиите 0 762

02.08.2021г.

„Искаме споразумение, формата ще бъде уточнена до края на седмицата, но това е едно от условията за подкрепа – за да сме сигурни, че този кабинет смята да изпълни политиките, които сме обсъждали в преговорния процес.“ Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров по Нова телевизия във връзка с преговорите на левицата с ИТН и настояването на БСП за писмени ангажименти

Той уточни, че левицата не е коментирала кадрови назначения с ИТН. И още – че от БСП са удовлетворени от преговорите до момента и имат висока степен на припокриване на приоритетите и политиките.

„Съвсем нормално е да бъде изслушан Пламен Николов“, обърна внимание Зафиров. Той обясни, че от БСП имат план за преговорите в 4 стъпки – първата е приключила в петък с края на преговорите по политики, втората – съставът на Министерски съвет, третата – намиране на формула на споразумение за подкрепа и четвъртата – свикване на Националния съвет на партията, за да каже последната си дума.

Зафиров потвърди готовността на БСП за опит за съставяне на правителство, ако мандатът стигне до тях. Той подчерта обаче, че има висока доза увереност, че от „Има такъв народ” ще успеят да сформират работещо правителство.