Румен Овчаров: Един бързотечен преврат сега и в момента ще убие БСП окончателно и безвъзвратно

Юли 25, 2021 Новини БСП в медиите 0 4096

25.07.2021

"Въпросът е защо загубихме изборите, когато трябваше да ги спечелим. Защото бяхме единствената партия, която в последните 5 години активно и по всякакъв начин се бореше с ГЕРБ, с Бойко Борисов, с модела "Борисов", с пралелната държава, с модела на задкулисието. И когато на вътрешнопртийния избор преди по-малко от година Корнелия Нинова бе избрана с огромно мнозинство тогава избрахме не лице, а политика и то точно тази, за която говори", коментира Румен Овчаров по bTV.

"Изглеждаше, че всичко вече ни е написано. И изведнъж се оказахме в една губеща ситуация. Въпросът е защо се случи това. Не чувам отговор на това. Нито от тези, които критикуват Корнелия, нито от някакви анализатори.

Моят отговор е следният: има един термин - рейдърство, пиратство. Насилствено превземане на организация или фирма. В България има политически пирати. След като не успяха да превземат БСП през вътрешнопартийните избори, те преминаха към изземване основните активи на БСП - основна опозиционна сила, основна алтернатива, основна опозиция на ГЕРБ. Тояа не се случва без информатори, простичко казано - предатели. Например, преди година един наш евродепутат откри, че БСП и Корнелия не се борят с корупцията. Малко по-късно, че БСП се е договорила с Борисов и ГЕРБ. Малко още по-късно един наш кмет каза същото", припомни Овчаров.

"Отровното трио" не чака дълго. На един от митингите, буквално дни след Конгреса на БСП обявиха, че ще водят преговори с някого си, но не и с БСП. Слави Трифонов се разграничи на някакъв трети имагинерен бряг, от който сега ще му се наложи да поплува, за да дойде на брега, на който е БСП, за да направи правителство. Татяна Дончева и Мая Манолова веднага се обявиха за лица на промяната. Христо Иванов благосклонно ни даде възможност да подкрепим негово правителство, отново разграничавайки се от нас", посочи Румен Овчаров.

"Всички бяха доволни. ГЕРБ се спаси от основния си опонент. Вътрешната опозиция в БСП сега има възможност да скача и да вика "оставка". Всички тези си присвоиха актив,  който до момента нямаха. Големият губещ се оказа БСП. Краткият отговор на въпроса дали Нинова трябва да подава оставка е "Н"е. Въпросът е защо не. Защото в момента се намираме в сериала "Сваляне на ГЕРБ и Бойко Борисов". Двугодишният сериал "Сваляне на Корнелия Нинова" приключи преди 10 месеца. Новият сезон на този сериал не че не е възможен, напротив, той може би вече е необходим. Но не сега, в този момент. По-важното в момента е да приключим въпроса с отстраняването на ГЕРБ от властта и с амбициите му да се върне на власт", подчерта Овчаров.

"Не виждам причина г-жа Нинова да плува към лодката на “Има такъв народ”. Не я знам какъв плувец е между другото. Ако някой иска нещо от някого, той отива и го иска. Опита да се привлече подкрепа без ясни ангажименти от страна на тези, които искат подкрепа. Това мен лично ме кара да бъда изключително предпазлив".

Овчаров коментира още: "Този сериал го гледаме вече трета година. Той приключи, но за някои хора не е приключил. Те искат още от същото. Не искат да разберат, че един бързточен преврат сега и в момента ще убие БСП окончателно и безвъзвратно. Само и само, за да угодят на личните си амбиции, на омразата и на ненавистта си към други хора. Политиката не е ненавист, а обединяване за решаване на проблеми".