Трифон Панчев: Една група в БСП има личен интерес да смени лидера

Юли 25, 2021 Новини БСП в медиите 0 2613

100 000 гласа в София липсват, Паргов да подаде оставка, заяви Панчев

“Ясно е, че има една група хора в партията, които имат личен интерес. Това минава през смяната на председател и идване на човек, който да им обслужва личните интереси. На партийните членове в страната им писна.” Това заяви пред Нова телевизия членът на ИБ на БСП, член на ръководството на Младежкото обединение на левицата и кмет на Дряново Трифон Панчев.

“Ако трябва да сме недоволни от резултата, а ние трябва да сме недоволни, нека се вгледаме първо в себе си. Листите за изборите се редят от структурите. Листите в София се редят от градската конференция. Ако искаме оставка, да започнем от другаря Паргов. От 2017г. досега 100 хиляди гласа в София липсват”, разкри Панчев.

„Миналата година имахме пряк избор. Това беше тежка процедура. Партията се измори. В момента ако тръгнем да сменяме председател и да правим нова процедура, при положение че след месец отново може да се затвори държавата заради мерки срещу коронавируса, това е последното нещо, за което партията има нужда в момента. БСП има нужда от спокойствие и консолидация.”, заяви членът на ръководството на Младежкото обединение в БСП.