Христо Проданов: Вътрешнопартийната опозиция иска да саботира участието на БСП в преговорите за правителство

Юли 24, 2021 Новини БСП в медиите 0 1532

Партиите трябва да съставим списък с приоритети, който да бъде изпълняван от широко и ясно мнозинство

„На 11 юли гражданите свършиха своята работа, гласувайки за предпочитаните от тях партии и коалиции. Оттук нататък е времето политиците да свършат своята работа, която да е в полза на гражданите – да създадат възможно правителство, което да може да гони някакви приоритетни цели, така че наистина България да се промени.“ Това каза зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Христо Проданов в „Актуално от деня“ по БСТВ.

„След като от „Има такъв народ“ получиха още по-голяма подкрепа на вторите парламентарни избори тази година, те са длъжни да се опитат да съставят правителство. Останалите партии трябва на базата на приоритетите, които сме обещавали в предизборната кампания, да намерим допирните точки. Трябва да се състави кратък списък с приоритети, който да бъде изпълняван от едно широко и ясно мнозинство“, посочи Проданов.

Социалистът обърна внимание, че за БСП е важно мнозинството да бъде базирано не на математическите сметки, а на идеи и политики.

„Вътрешнопартийната опозиция  със своите действия практически иска да саботира не само ръководството на БСП, а участието на партията в преговорите за съставяне на правителство. Всичките тези „юнаци“, а те са 10-15 на брой, от 5 години искат едно и също – оставката на Нинова. Свикнали сме с техните изяви, които са по-скоро медийни, а не изказвания в зала, за да създават имидж на БСП, който, между другото, съпътства и по-лошите резултати. Може би това им е целта“, коментира Проданов намеренията на опозицията в БСП за протестни действия по време на Националния съвет на партията.

„Изслушването на служебните министри Бойко Рашков и Янаки Стоилов в парламента показа, че именно представителите на БСП в изпълнителната власт се борят срещу модела „Пеевски“ в съдебната власт. Както знаете, и двамата са бивши народни представители от БСП. Те са тези, които действат и това трябва да е видно за всички българи. Само с красиви приказки не става“,  подчерта Христо Проданов.